Annons

Annons

Annons

Värnamo

De tog sig till eliten utan utslagning i laget

Text

P15-laget i Värnamo Södra har hållit ihop sedan de var fyra år – och jämfört med andra elitlag har de nått framgång med ett annorlunda tankesätt.

Värnamo Södras P15-lag laddar mot nya utmaningar tillsammans.

Laget startades ideellt av fem föräldrar när pojkarna var fyra år gamla. Tankesättet har alltid varit att alla ska få vara med och spela. De har lyckats nå eliten utan att toppa laget.

Annons

Stefan Rydholm är en av tränarna i laget som har följt laget sedan start.

Annons

– Vi är fem föräldrar som alla varit aktiva inom fotbollen och startade laget 2007. Vi har följt Värnamo Södras röda tråd från början, att alla ska få vara med och spela, säger Stefan Rydholm.

I dag är pojkarna 15 år och kvar är 24 spelare i truppen som tränar tillsammans fyra gånger i veckan. De är med i två olika serier, P15 elit, den svåraste pojkserien i Småland, och en serie där de möter lokalt motstånd.

– Vi går självklart in för att vinna alla matcher men inte till varje pris. Det viktigaste är att alla känner att de är med i laget. Det har lett till framgång, vi har aldrig varit sämre än trea i seriespel, säger Rydholm.

Spelare och ledare tillsammans.

Det här året har varit fullspäckat. Fyra olika övernattningscuper, två olika serier att spela. Men det går bra, inte minst med den senaste vinsten mot topplaget Öster IF.

– Det var Östers första förlust den här säsongen, så det var riktigt roligt för grabbarna att vinna den matchen! Det var en stor grej för oss och de var väldigt glada.

Den här veckan väntar en DM-kvartsfinal och en tuff match i elitserien mot Kalmar.

Annons

– Det här är en häftig vecka!

Vad är målet för det här året?

– Att behålla den här truppen hela nästa år också. Då är de 16-17 år, de är ju tonåringar så man vet ju inte riktigt vad som händer men vi hoppas på att få behålla alla, säger Rydholm.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan