Annons

Annons

Annons

Vaggeryd centrum

Vaggerydsdagen får pengar från bankstiftelse

Text

Vid en ceremoni på Swedbank i Vaggeryd fick Vaggerydsdagen ta emot 25 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Alfa.

Clemens Svensson från Sparbanksstiftelsen Alfa besökte Swedbanks kontor i Vaggeryd för att överlämna 25 000 kronor till Vaggerydsdagen, här representerad av Håkan Gustafsson.

Vaggerydsdagen har på arrangörssidan sedan flera år företrätts av Håkan Gustafsson. Till en början, när det kallades WIK-dagen, gjorde han det som representant för fotbollsklubben. WIK finns administrativt fortfarande med som arrangör trots att klubbkopplingen med det nya namnet inte är lika tydlig.

Annons

Annons

– Tidigare engagerades stora artister, men det kostade till slut mer än vad vi fick in på lotteriförsäljning. Men för några år sedan undrade Christer Sandén om vi inte ändå skulle försöka med Amy Diamond för i sammanhanget blygsamma 30 000, berättar Håkan.

Artister lyfter dagen

Amys medverkan blev ett lyft för hela dagen och gav mersmak vad gäller medverkan av populära artister.

Nu är det Christer som fixar musiken och Håkan som har huvudansvaret för finansieringen. Årets artister, bland andra John Lundvik och Lena Maria Vendelius, beräknas kosta cirka 110 000 kronor. Det är här bidraget från Sparbanksstiftelsen kommer väl till pass. Resten finansieras genom sponsring från traktens företag som bidrar i mån av storlek och resurser samt av ett arrangörsbidrag från Region Jönköpings län. Lotteriförsäljningen går till Waggeryds IK:s verksamhet.

Här kom en stor del av Swedbanks personal i Vaggeryd med på bilden. Håkan i mitten är tacksam mottagare av pengarna.

”Betalar tillbaka”

– Stiftelsens pengar kommer ursprungligen från företag och sparare i bygden. Vi ser de här bidragen som ett sätt att betala tillbaka och ge en uppmuntran till dem som får dem, säger Clemens Svensson som till vardags jobbar på Swedbank i Jönköping, men som också representerar Sparbanksstiftelsen Alfa.

Alfa, som är verksamt i området runt städerna Skövde, Linköping, Jönköping och Karlstad, är en av flera sparbanksstiftelser i landet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan