Annons

Annons

Annons

Fotboll

IFK-produkterna gör skillnad i Europa

Text

Det är inte bara på hemmaplan som IFK går som tåget på just nu. Några av klubbens adepter ute i Europa levererar också i sina klubblag.

Niklas Hult (mitten) assisterade till ett av målen när AEK Aten tog sig vidare i kvalet till Champions League. Även Viktor Claesson och Oscar Hiljemark stod för målpass under helgens matcher.

IFK Värnamo har vind i seglen efter en tuff vårsäsong där laget plockade fem poäng på femton matcher. Nu har laget sju poäng på tre matcher och närmar sig lagen ovanför. Det är dock inte bara på hemmaplan som det går bra för IFK. Även klubbens adepter ute i Europa har haft en fin start på säsongen.

Annons

Annons

Viktor Claesson gjorde mål i första matchen från start i sin ryska klubb Krasnodar senast och under måndagen spelade han fram till matchen enda mål när laget slog Ufa och därmed tog sin andra raka seger i ryska ligan. Claesson, som hade en strålande förra säsong, har inlett med ett mål och en målpass på tre matcher.

I Grekland hjälpte Niklas Hult på tisdagskvällen sitt AEK Aten att ta sig vidare till nästa omgång i Champions League genom att vinna en duell med Celtics svenske back Mikael Lustig och spela fram till matchens första mål. AEK Aten vann till slut med 2-1 och får nu möta Malmö FF:s banemän Vidi i nästa omgång.

Den turkiska ligan drog igång under helgen och Loret Sadiku fanns med från start och spelade hela matchen när hans Kasimpasa slog Rizespor med 3-2.

En som inte har IFK som moderklubb men som däremot kommer från Gislaved är Oscar Hiljemark. Han gjorde säsongsdebut i helgen när Genoa slog Lecce med 4-0 i den italienska cupen. Hiljemark spelade hela matchen och spelade fram till ett av Genoas fyra mål.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan