Annons

Annons

Annons

Friidrott

Silver i debuten för stavhopparen

Text

Hon fick beskedet om uttagningen för två veckor sedan. Nu har Ellen Olsson från Wärnamo SK gjort landslagsdebut och hon gjorde succé direkt.

Ellen Olsson tog en andraplats direkt när hon landslagsdebuterade i helgen.

För två veckor sedan tog hon hem guldet i stavhopp på JSM. Tack vare förstaplatsen blev Ellen Olsson, som tävlar för Wärnamo SK, uttagen i landslaget för första gången. I helgen som gick var det då dags att för Ellen att göra sin debut när Nordiska-baltiska mästerskapen avgjordes i Gävle. Hon gjorde också en stark debut och slutade på en andraplats och hon var nöjd efteråt.

Annons

Annons

– Jo det känns bra, det har varit jättekul. Det var kul att få debutera och få göra en bra prestation också. Jag hade inga mål inför utan njöt bara av stunden och försökte göra mitt bästa, säger Ellen om sin landslagsdebut.

Det var dock inte de bästa av förutsättningar när det väl var dags för stavhoppet att dra igång. Regnet öste ner och stavhoppet fick till slut flyttas inomhus.

– Då blev det två och en halv timmes försening så det blev lång väntetid med flera olika uppladdningar. Men det var egentligen inga problem att ladda om utan jag var taggad ändå.

Hur var känslan inför första hoppet?

– Det var lite nervöst inför men efter att jag tagit min ingångshöjd så hade resten rivit ut sig, förutom hon som vann, så då var jag redan klar minst tvåa. Då släppte nervositeten och jag kunde bara hoppa och ha kul.

Nästa chans för Ellen att få representera Sverige kommer redan i september då det är dags för den klassiska tävlingen Finnkampen. För att nå dit behöver hon komma minst trea på det stundande SM.

– Det hade ju varit jättemäktigt så klart, riktigt coolt. Jag är ju delad trea just nu men för att få va med i Finnkampen måste jag slå henne jag delar platsen med nu på SM. Vi får se hur det går men får jag vara med på Finnkampen så tar jag det som ett stort plus på min säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan