Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Inte för stresskänsliga

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Clara Lidström (AKA underbara Clara) jobbade för hårt och drabbades av nya folksjukdomen utmattning. Detsamma hände hennes poddkollega och vän, journalisten Erika Dahlgren. Det ledde till att de så småningom skrev en bok om saken. I ljudboksversionen är de själva inläsare, och det är bra. Det gör att det känns äkta.

Både Clara och Erika berättar personligt och utlämnande om sina utmattningar. Om kraschen, om vägen tillbaka. Om anhörigas reaktioner och deras egna. Det finns mycket att känna igen sig i om man själv har varit utmattad, som läsare kan man lita på att författarna själva har upplevt den där känslan av att fullständigt förlora fotfästet. Boken innehåller också kapitel där de intervjuar experter, både om sjukdom och återhämtning och om lagstiftning och arbetsgivaransvar. Sådant som kan vara bra att ha med sig när man är på bättringsvägen och sitter i möten med försäkringskassan och arbetsgivaren och är orolig för att ingen förstår hur man faktiskt mår. Boken är en trygg hand att hålla i.

Annons

Annons

Men det här är en typ av bok som inte är gjord för att läsas från pärm till pärm utan för att bläddras i. Det blir till ett problem i ljudboksformatet. Det blir många upprepningar och det är otroligt tjatigt att lyssna på. Ljudboken kan vara en räddning för den tilltänkta målgruppen, eftersom just läsning är en av de saker som ofta inte fungerar för den som är utmattad, men egentligen gör boken sig bättre i tryck än i ljud. Upprepningarna kan få vilken stresskänslig person som helst att gå i taket.

Lyssna på ljudboksspecial i Litteraturpodden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy