Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd syd

Drunknade mannen kunde inte simma – "Rörligt vatten alltid riskfyllt"

Text

Den man i 20-årsåldern som drunknade i Nissan i lördags var inte simkunnig. En ren olycka att han hamnade i vattnet, anser närstående.

Under lördagskvällen stod den nu avlidne mannen här och fiskade. "Det är bråddjupt precis vid kanten och en bit ut där", säger en av de som stod mannen nära.

Under tisdagskvällen hölls en minnesstund för den avlidne mannen.

Annons

Strax ovanför platsen där mannen drunknade finns en bänk samt skyltar om vilka fiskar och fåglar som förekommer i området.

LÄS MER: Försvunnen man hittad död i Nissan

– Jag var med honom nere på lördagen och visade honom en plats där det brukar vara bra att fiska, berättar en Gislavedsbo som stod den omkomne mannen nära.

Annons

När han sedan inte hörde av sig under kvällen väcktes oron för att det kunde ha hänt mannen något.

– Jag gick tillbaka på kvällen och såg att hans mobiltelefon låg kvar på stranden och ringde. En ung kille lämnar inte sin mobiltelefon på det sättet.

Gislavedsbon tror att det var en ren olycka - den omkomne mannen var inte simkunnig.

Bråddjupt vid platsen

Den omkomne har sökt asyl i Sverige och flyttade nyligen till en familj i Gislaved. Beskedet om hans död kom som en chock.

– Vi var nere på platsen i tisdags kväll och håll en minnesceremoni för honom. Då mätte hans vänner också djupet i Nissan vid platsen. Det är bråddjupt precis vid kanten och en bit ut där.

Mannens vänner i Sverige har kontaktat hans anhöriga, som bor som flyktingar i Iran.

Ska se över säkerheten

Från Gislaveds kommuns sida ser man allvarligt på händelsen.

– Vi ska se över det, men i nuläget kan jag inte svara på frågan om det blir några åtgärder eller vilka åtgärder det skulle kunna röra sig om, säger Bo Hansson, säkerhetschef på Gislaveds kommun.

Annons

Såväl djup som ström i Nissan beror på flera olika faktorer, däribland vilken årstid det är och om man befinner sig i en inner- eller ytterkurva. Utmed Nissan finns i nuläget flera livbojar utplacerade på strategiska platser. Några varningsskyltar finns det emellertid inte.

– Det är generellt inte farligt att vistas vid Nissan om man kan simma, säger Ulrika Frimodig Lust, stadsträdgårdsmästare på Gislaveds kommun.

– Det är ett rörligt vatten och det är alltid förknippat med risker. Men Nissan är inte farligare än något annat vattendrag, säger Bo Hansson.

Polisen har i samband med olyckan meddelat att man inte misstänker något brott.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan