Annons

Annons

Annons

Bilsport

Felix Rosenqvist missnöjd efter en sjundeplats i Japan

Text

Efter succén i Thailand senast gjorde duon Rosenqvist/Oshima ett dåligt kval. Trots att de sen körde upp sig under loppet var Rosenqvist missnöjd efteråt.

Felix Rosenqvist (till höger) var inte nöjd efter helgens Super GT-lopp i japanska Fuji.

I förra deltävlingen av Super GT-mästerskapet körde Felix Rosenqvist och Kazuya Oshima in på en andraplats och klättrade rejält i totalställningen. När mästerskapet nu gick vidare till japanska Fuji gick det inte lika bra för duon.

Annons

Annons

Rosenqvist/Oshima kvalade in först på en 13:e plats och fick jaga under hela loppet. Väl i loppet gick det något bättre och duon kunde köra upp sig till en sjundeplats och fick med sig fem mästerskapspoäng. Därmed är duon nu åtta i totalen med 34 poäng, 13 bakom ledande Ryo Hirakawa och Nick Cassidy med tre lopp kvar att köra.

Trots uppkörningen under loppet var Rosenqvist inte nöjd med helgen i Japan.

- Det här var ett blekt lopp från vår sida, men vi har haft någon form av obalans i bilen från och med kvalet och det har varit på gränsen till okörbart långa stunder. Förhoppningsvis kan vi lära oss något av det här, se till att vi kommer tillrätta med problemet och komma tillbaka starkare nästa gång.

Nästa deltävling för Super GT körs på SUGO-banan 15 och 16 september. Innan dess kommer Felix Rosenqvist att göra ett gästspel i Porsche Mobil 1 Supercup på Spa-Francorchamps i samband med Belgiens Grand Prix för Formel 1 mellan 24 och 26 augusti.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan