Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

SM-medaljer till Lejonens ungdomar

Text

Under helgen har SM i Speedway gått av stapeln i Eskilstuna. Lejonen hade hela fyra förare med i startlistan när USM-finalen drog igång. Två av dessa tog sig dessutom upp på pallen.

Lejonen hade hela fyra förare med i finalen av Ungdoms-SM som kördes i Eskilstuna på lördagen. Två av dessa, Casper Henriksson (till vänster) och Ludvig Selvin (till höger) hamnade på pallen.

Under fredag och lördag gick SM i speedway av stapeln på Eskilstuna motorstadion. På fredagen, då det var dags för JSM-finalen, var det inga förare från Lejonen som tävlade. Desto fler var det på lördagen. I USM-finalen var det hela fyra stycken ungdomar från Lejonen med och körde. Det var Edwin Pohjantähti, Lucas Woentin, Casper Henriksson och Ludvig Selvin. De tre sistnämnda var med även förra året. Då slutade Lucas på en tredjeplats med Casper var nia och Ludvig elva.

Annons

Annons

Den här gången hamnade två av dem på pallen. Tyvärr var det ingen som lyckades hota Theo Johansson som körde hem guldet med totalt 14 poäng på sina fem heat. Casper och Ludvig lyckades dock skrapa ihop 12 poäng och fick därmed köra ett skiljeheat om vem som fick silvret. Ett heat som Casper tog hem och därmed tog hem andraplatsen i finalen.

För Lucas blev det en sjundeplats med nio poäng medan Edwin fick nöja sig med två poäng och en femtondeplats.

I senior-SM tog hemmaföraren Fredrik Lindgren hem guldet före Anderstorpsfödde Oliver Berntzon som tog hem silvret. Lejonens bidrag i finalen, Mathias Thörnblom, slutade tolva efter fem inkörda poäng på lika många heat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan