Annons

Annons

Annons

Valet 2018

#kandulova: Kia Yildirim oroas över butiksdöden

Zekiye Yildirim eller Kia som hon kallas, driver tapasrestaurangen Tapasmarket i Värnamo. Hon oroas över att allt fler butiker stänger i Värnamo centrum. Nu vill hon veta om politikerna kommer att arbeta för ett mer attraktivt Värnamo.

Inbäddat innehåll

Ställ din fråga och se alla svar i #kandulova här!

I 16 år har Zekiye "Kia" Yildirim drivit sin verksamhet på Storgatsbacken i Värnamo. Först som café Snipen, nu som Tapasmarket. Här serverar hon smårätter till hungriga Värnamobor och genom åren har hon fått en god inblick i hur folklivet på en av Värnamos mest centrala gator har förändrats.

Annons

Annons

– När jag kom hit 2002 var det betydligt mer liv och rörelse på stan än i dag. Då hade vi Åhléns, Team Sportia och Daniellas, för att bara nämna några exempel. På de senaste åren har det gått utför, säger hon.

Kia tycker att det känns tråkigt att butikerna stänger, en efter en. Hon är orolig för att detta ska göra Värnamo till en mindre attraktiv ort.

– Om man ser till min egen son som nu är tolv år, vad ska han göra på stan? Det finns egentligen ingenting. Jag anser att det är viktigt att man tar ansvar och ger handlarna förutsättningar för att kunna etablera sig här.

– Visst har det hänt mycket, Gummifabriken har öppnat och vi har fler restauranger nu än då, men Värnamo behöver också butiker som lockar folk till stan, säger hon.

Risken, menar Kia, är att Värnamoborna allt oftare åker till A6 i Jönköping eller Grand Samarkand i Växjö när de vill handla, vilket leder till en ond spiral.

– Varför skulle de då vilja handla böcker på Arvids, eller skor hos Urban på Sko-Trend? Detta är kanske inte den lättaste fråga att svara på, men jag skulle gärna vilja veta om våra kommunpolitiker kan lova att arbeta aktivt med att göra Värnamo till en attraktiv plats.

Ställ din fråga och se alla svar i #kandulova här!

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan