Annons

Annons

Annons

Valet 2018

#kandulova: Eric Anderzon ställer politikerna mot väggen

Eric Anderzon från Anderstorp är främst känd för sitt företagande och för att ha drivit elupproret. Nu är han en av alla profiler som ger sig in i #kandulova-matchen inför valet.

Inbäddat innehåll

Ställ din fråga och se alla svar i #kandulova här!

– Politikerna måste i framtiden våga fullfölja de beslut som har fattats. När man inte gör det retar det gallfeber på invånarna, menar han.

Eric Anderzon, född och uppvuxen i Anderstorp, har drivit företag i olika konstellationer under hela sitt liv. Numera är han ägare till bolaget Bergo Flooring där han till vardags återfinns i bakgrunden som rådgivare åt företaget.

– Utöver det är jag allmänt politiskt intresserad och särskilt engagerad i frågor som rör Anderstorp och dess utveckling. Jag agerar när något känns fel oavsett vem som ligger bakom det.

Annons

Annons

Hans engagemang är således inte sprunget ur det partipolitiska. Däremot har han synpunkter på hur partierna och dess representanter agerar i Gislaveds kommun.

– I Gislaveds kommun är man så överens om allt som kommer ut. Det enda som saknas i kommunhuset är en förlovningsring mellan partierna. Eftersom det inte finns någon stark opposition får folket ta på sig rollen som opposition till samtliga partier, säger han och tillägger:

– Man ser inte oenigheter och debatt i tidningarna, utan man går ut och är överens efter att ett viktigt beslut har fattats. Att inte göra saker i rätt ordning visar på feghet.

"Våga verkställa beslut"

Ytterligare en bidragande orsak till att Eric Anderzon nu går in i #kandulova-matchen är att han vill att politikerna ska tänka utanför boxen eftersom Gislaveds kommun är en ovanligt komplex kommun.

– Det finns ingen naturlig centralort i kommunen, utan i stället har man utåt sett försökt göra Gislaved till centralort. Det är egentligen ingen självklarhet eftersom vi har flera starka orter, säger han och tillägger:

– Vår kommun kan inte jämföras med till exempel Värnamo kommun där Värnamo är en självklar centralort. I stället får man hitta andra vägar och låta varje orts unikhet växa och utvecklas.

Vidare menar Eric Anderzon att det viktigaste är att de lösningar gällande avsaknaden av en naturlig centralort som kommunen har kommit fram till fullföljs – trots att det inte finns någon stark opposition som kan agera när andra motsägande beslut fattas.

Annons

Annons

– I översiktsplanen står det bland annat att Gislaved och Anderstorp ska samordnas. Det kan inte endast förbli en vision, utan man måste våga verkställa beslutet. Något som skulle kunna få orterna att närma sig varandra är en gemensam fritidsanläggning mittemellan de båda orterna.

Ställ din fråga och se alla svar i #kandulova här!

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan