Annons

Annons

Annons

Bilsport

Ingen ny succé för Rosenqvist i Belgien

Text

2016 gjorde han sin debut i 24-timmarsloppet i Belgien. Då slutade det med succé, i år gick det inte lika bra för Felix rosenqvist och hans team.

Felix Rosenqvist var med och körde in på en 33:e plats i Belgiens 24-timmarslopp i helgen.

70:e upplaga av klassiska 24-timmarslopet på SPA-banan i Belgien gick av stapeln nu i helgen. 67 bilar var anmälda och i en av bilarna fanns Värnamobördige Felix Rosenqvist. För Rosenqvist var det andra gången han ställde upp i det klassiska loppet och inför loppet var han entusiastisk.

Annons

Annons

– Spa 24-timmars är fortsatt en av mina mest surrealistiska upplevelser i motorsporten, och jag börjar fortfarande le när jag tänker på det loppet 2016 – även om jag minns att jag var väldigt trött. Det blir grymt att komma tillbaka, sa han inför loppet.

2016 slutade Rosenqvist och hans team på en andraplats i tävlingen. Tyvärr för Felix och hans team gick det inte riktigt lika bra den här gången. När teamet tog målflaggan efter 24 timmars racing hade de tillsammans kört ihop 489 varv på den klassiska SPA-banan. Det räckte emellertid inte för att hota i toppen då vinnarna från Walkenhorst Motorsport körde totalt 511 varv.

Rosenqvist och hans medförare slutade på en 33:e plats i den totala ställningen och åtta i klassen Pro-AM Cup.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan