Annons

Annons

Annons

Gislaved

Tre maskerade män bröt sig in i hus - ägarna såg inbrottet live

Tre maskerade män bröt sig in i en fastighet i trakten av Reftele - ägarna kunde följa inbrottet direkt på mobilen. Polisen larmades och tjuvarna flydde i panik. En man greps och polisen jagar nu de andra två männen.

Det var vid 20-tiden förra måndagen som paret upptäckte ett pågående inbrott i deras fritidsfastighet i trakten av Reftele.

Paret befann sig på en annan ort och deras fastighet låg öde. Men i realtid kunde de se i mobilen, som är kopplad till övervakningskameror, hur tre maskerade män var på väg in i deras fastighet.

Annons

– Vi blev förbannade när vi såg de tre maskerade männen och larmade genast polisen. Männen bröt strömmen till övervakningskamerorna, men polisen var snabbt på plats. Polisen har gjort ett jättebra jobb, säger kvinnan i paret.

Tjuvarna bröt upp ett fönster till huset, men de lyckades bara stjäla två övervakningskameror. Det är ingen tvekan om att de hade planerat att stjäla mycket mer än så. "De hade burit ut en tv-apparat, en båtmotor, husgeråd, alkohol och en bärbar spis på gården", berättar kvinnan i paret som äger fastigheten.

Annons

En man greps och häktades

Tack vare att paret hade övervakningskameror kopplade till mobilen kunde polisen komma snabbt till fastigheten. Tjuvarna insåg att polisen var på väg och flydde därifrån, men polisen kunde i alla fall gripa en av männen.

Den mannen är född 1973 och är utländsk medborgare. Han häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för stöld. Mannen förnekar gärningen.

Men åklagaren i Jönköping, Julia Rasmussen, anser att det finns risk för att den misstänkte mannen avviker eller undanröjer bevis. Hon vill inte avslöja några detaljer i ärendet. Utredningen pågår och polisen jagar de två andra misstänkta männen.

– Vi har all anledning att misstänka att det finns fler gärningsmän än den man som är häktad, konstaterar Julia Rasmussen.

Andra inbrottet på ett år

Tjuvarna bröt upp ett fönster till huset, men sedan lyckades de bara stjäla två övervakningskameror för totalt 5 000 kronor. Det är ingen tvekan om att de hade planerat att stjäla mycket mer än så.

– De hade burit ut en tv-apparat, en båtmotor, husgeråd, alkohol och en bärbar spis på gården som de hade tänkt stjäla. Sedan hade de plockat ut mat för ett par tusen kronor från kylskåpet och frysen, maten var helt förstörd, berättar kvinnan.

Annons

Det här var andra gången på ett år som paret drabbas av inbrott i fastigheten.

– För ett år sedan var det två missbrukare som gjorde inbrott i vårt hus, polisen grep dem och en av dem blev dömd. De stal allt som fanns i huset, de stal för runt 60 000 kronor. Det var efter det som vi skaffade övervakningskameror. Polisen gjorde ett bra jobb även den gången, förklarar kvinnan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan