Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Brandrisken stoppar rallytävling

Den soliga sommaren sätter nu käppar i hjulet för Sydsvenska Rallycupen som nu får flytta en tävling på grund av torkan.

Annons

Mästarmötet, en tävling där de bästa förarna från Sydsvenska Rallycupen är med, skulle körts i helgen som kommer. Nu får SMK-förarna dock sikta in sig på ett annat datum då torkan sätter stopp för tävlingarna.

Solen har verkligen visat sig från sin bästa sida den här sommaren som varit en av de varmaste på många år. Det fina vädret har dock inte enbart varit positivt. Till helgen som kommer skulle nämligen rallyt Mästarmöte, en tävling där de bästa i Sydsvenska rallycupen bjuds in, köras i Älmhult. Flera förare från Skillingaryds MK skulle varit med och kört i helgen.

Annons

Nu har dock arrangören i samråd med markägare och Räddningstjänsten beslutat att det inte blir några tävlingar i helgen som kommer. Den stora brandrisken sätter stopp för rallyt. Istället kommer rallyt att köras i mitten på september och nästa tävling för SMK-förarna bli 1 september när TV-svängen går av stapeln i Hörby.

Annons

– Vi ville gärna köra den här tävlingen och vi sa att om vi lägger den i augusti är ju risken att det fortfarande är förr torrt. Så nu hoppas vi på lite regn så det går att köra resterande tävlingar, säger Mats Bergman.

Annons

Annons

Till toppen av sidan