Annons

Annons

Annons

Gislaved

Två män åtalas för grov våldtäkt – filmade och förnedrade kvinna

Två unga män, båda under 20 år, har åtalats för grov våldtäkt. En av männen filmade även när kompisen förgrep sig på kvinnan. Nu åtalas båda för grov våldtäkt.

Två unga män, båda under 20 år, har åtalats för grov våldtäkt. Den 17-18 juli väntar rättegången vid Jönköpings tingsrätt.

Det var den 1 april i år som de båda unga männen misstänks ha förgripit sig på en kvinna i en lägenhet i Smålandsstenar. Enligt åtalet sov kvinnan, åtminstone till en början, när våldtäkten började. Därefter har kvinnan hållits fast under tiden som hon utsattes för våldtäkten och andra sexuella handlingar.

Annons

Annons

Delar av våldtäkten har dessutom filmats av en av de båda åtalade och är en del av åklagarens bevisning under den kommande rättegången.

Enligt åklagaren har de båda männen visat särskilt råhet och hänsynslöshet och därför anser han att brottet ska rubriceras som grov våldtäkt.

En av de båda männen åtalas även för övergrepp i rättssak eftersom han vid flera tillfällen försökt att hindra kvinnan från att anmäla våldtäkten. Först skedde hoten via Instagram, men i samband med att de båda männen anhölls i slutet av maj så bad han en polis hälsa kvinnan att han skulle visa komprometterande filmer av kvinnan för polisen om hon inte höll tyst.

De båda männen har suttit häktade sedan den 23 maj. Rättegången är planerad till den 17-18 juli.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan