Annons

Annons

Annons

Centrala Öster

IT-bolag i Nordentopp

IT-konsultföretaget Consid med huvudkontor i Jönköping ligger i nordens tillväxttopp bland IT-företag enligt entreprenörstävlingen Serendipity Challenge som avgjorts under Almedalsveckan.

–Vi är otroligt stolta att vi kan placera oss överst inom vår bransch, säger vd Peter Hellgren.

Consids vd Peter Hellgren och rekryteringsansvarig Anita Beslic.

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Ett par av huvudsponsorerna är Nordea och Almi Invest.

Annons

Över 400 bidrag

Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras. Drygt 400 bidrag var med från början.

Annons

Och bland de 20 finalisterna i kategorin ”Årets tillväxtbolag” fanns således Jönköpingsbaserade Consid med som också är med aktivt under veckan i Visby. inget annat företag som grundats i Jönköpings län fanns med bland finalbidragen.

Varit spännande

Rekryteringsansvarig Anita Beslic är också nöjd över gårdagens presentation (Pitch) inför juryn.

–Det har varit spännande. Vi fick ingen pokal sett över samtliga branschsegment men vi ser tillbaka på riktigt bra år och det fortsätter, säger hon.

Årets tillväxtbolag oavsett bransch blev Stockholmsföretaget Matsmart som jobbar med att få bukt med matsvinnet i Norden. Årets startupbolag heter Kognity från Stockholm som bland annat ska jobba med digitala läroböcker.

– Det har varit några fantastiska dagar här i Almedalen och Serendipitys techarena. Jag ser fram emot att avrunda vår vistelse här med fler spännande möten och kommer åka hem fylld av glädje och stolthet, säger Peter Hellgren i pressmeddelandet.

Consid har i dag närmare 700 anställda, varav cirka 100 i Jönköping. Företaget grundades i Vetlanda.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan