Annons

Annons

Annons

Ny sommarkyrka den här veckan

Text

I går tog Åker över stafettpinnen från Hagshult. Utmaningen är att locka besökare till sommarkyrkan.

Den här veckan går vägen till Åkers kyrka, där det bjuds på musik vid 19-tiden.

Åkers kyrka är den största i Skillingaryds församling - tidigare Tofteryds pastorat. Det är där traktens konfirmationer brukar hållas och det var där som kyrkoherden Klas Svensson gifte sig med frälsningsofficeren Theres Frisk i lördags.

Annons

Annons

Men nu är det vardag - och vägkyrka.

Varför ska man då åka till Åker, förutom att titta på den relativt nyrenoverade kyrkan, kyrkstallarna och den vackra stenmuren?

Om vatten - och musik

Kaffe och hembakat bröd gäller hela veckan och på torsdag och fredag kompletteras det med ostkaka respektive våfflor. I församlingshemmet går det att se utställningen ”Vattenprojekt i världen” som berättar om Svenska kyrkans internationella arbete.

I kväll, tisdag, blir det musik med Stefan Hamlin på saxofon, Anna-Karin Danielsson på flöjt och Ing-Marie Åkerhag på piano.

Rödja dragspelsklubb kommer på fredag för att bjuda på bland annat svängiga låtar.

En annan trio, ”Trio Mea”, står för det musikaliska på onsdag i form av psalm, sång, visa, folklåtar och klassisk musik. Maria Karlsson, sjunger, Anna Jorendal spelar tvärflöjt medan Eva Melin spelar piano och orgel. Anna är känd som lärare i den kommunal musikskolan, men även de andra är vana musiker.

Mest älskade psalmen

Huvudnumret på Torsdagen är Ingemar Olsson, som har framträtt i både Hollywood och i Sydafrikas kåkstäder. Ska han bjuda på Nordens mest älskade moderna psalm, sin egen ”Du vet väl om att du är värdefull”?

På fredag klockan 17 får besökarna vila öronen från musik och kan istället lyssna till Ola Hugosson, som berättar om vattnets betydelse som energikälla i Åkers socken.

Annons

Ola Hugosson kommer på fredag klockan 17 för att berätta om vattnets betydelse som energikälla i socknen.

Annons

Svängiga låtar utlovas ett par timmar senare, då Rödja dragspelsklubb framträder. Klubben kommer då även att ge prov på läsarsånger. Dagen därpå tar kantor Anna-Karin Danielsson med sig sina fyra systrar; Emma, Tatta, Lisa och Britta för att sjunga, spela och läsa dikter.

Den som vill lyssna på musik i Åker bör sikta på att vara i tid till klockan 19.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan