Annons

Annons

Annons

Annons

Hillerstorp

"Det är överraskande måste jag säga"

Text: 

Med hjälp av Europas främsta graffitikonstnär så skapade Axelent en arena för alla anställda. Nu får de ta emot kommunens årliga arkitekturpris.

Johan Axelsson, produktutvecklare och Mats Hilding, vd på Axelent står framför konstverket i Axelent Arena som drar många blickar till sig.

Årets arkitekturpris som delas ut av Gnosjö kommun går till Axelent Arena i Hillerstorp. I motiveringen står det bland annat:

"Axelent Arena är en byggnad som sticker ut och skapar nyfikenhet och attraktivitet för hela Gnosjö kommun. Arenans läge som är väl synligt från väg 151 gör att blickarna vänds mot Axelent och Hillerstorp".

Annons

Annons

– Det är överraskande måste jag säga, det känns hedersamt att vinna, säger Mats Hilding, vd på Axelent.

I mars förra året anlitades Europas främsta graffitikonstnär av Axelent för att designa insidan av arenan.

– Vi försökte tänka kreativt och ville göra något annorlunda för personalen. Vår marknadsavdelning arbetar med kreativa saker och idén kom därifrån. Min kollega Johan Axelsson är duktig på byggnationer så han har haft stor del i detta, säger Mats Hilding.

Arenan är tillgänglig för alla som arbetar på Axelent, men även deras familjer och vänner.

– Bara det är någon anställd med så kan de ta med sina vänner och familjer och boka en tid som passar dem. Med bygget av arenan ville vi uppmuntra våra anställda att hålla igång och röra sig fysiskt på ett sätt utöver det vanliga, säger Mats Hilding.

Hur ska ni fira detta?

– Det är ju semestertider nu men vi ska absolut försöka fira det på något sätt, det är ett bra initiativ från kommunen att uppmuntra sådana här saker, säger Mats Hilding.

Annons

Annons

Till toppen av sidan