Annons

Annons

Annons

Inför semesterresan: Här är världens punktligaste flygbolag

Text: 

Världens punktligaste flygbolag är kenyanskt. För de nordiska flygbolagen är läsningen desto dystrare. SAS, Norwegian och Finnair återfinns alla i botten.

Det är företaget Airhelp som för sjätte året i rad har tagit fram listan över de punktligaste flygbolagen. Flygbolagen jämförs i tre kategorier, varav punktlighet är en, och av flygen som håller tiden bäst så toppar Kenya Airways listan. Det bolaget får en rankningspoäng på 9,2 av 10 när det gäller punktlighet. Plats två intas av Ukraine International (9,1 poäng) och på plats tre återfinns Air Baltic (9,1).

Annons

Annons

De nordiska flygbolagen hamnar betydligt längre ner på listan. SAS (7,2) återfinns först på 60 av 72, tätt följda av finska Finnair (7,0). Även Norwegian (7,6) placerar sig undre halvan, (plats 49).

– Att hålla tiderna är A och O för ett flygbolag och det är förstås ingen rolig läsning för SAS att placera sig så långt ned på listan. Att finska Finnair är en placering sämre är en klen tröst i sammanhanget, säger Airhelps Sverigechef Andreas Hermansson.

Listans jumboplacering innehas av Air Canada (5,5).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan