Annons

Annons

Annons

Flera nya och gamla stipendier till eleverna

Text

Stipendium kan ses som både en belöning för god insats och som en uppmuntran att forsätta i samma stil. Nytt för Fenix var Teknikcollege-stipendiet på 5 000 kronor.

Sakarias Johansson, Tamás Nagy och Axel Johansson fick Fenix nyaste stipendie, från Teknikcollege. De 5 000 kronorna som de planerar att använda till en helt egen 3D-skrivare.

Redan i Fågelfors- och Hjortsjöskolan delas det ut ett antal stipendium. Bland annat i idrott, för ”Bästa kamrat” och för att ha avstått alkohol och tobak under en viss tid. I gymnasiet handlar det allt mer om de teoretiska studierna.

Det mest värdefulla stipendiet, det från Rotary, gick till Elin Randåker i SA15. Vi har bland annat berättat om hennes insatser i ämnet entreprenörskap och i kommunens Ungdomsråd.

Läs mer: Modeintresserade tjejer tog fram egna solglasögon och Månadsmöten forum för Ungdomsrådet

Annons

Annons

I motiveringen nämns även bland anant Elins insatser i Fenix internationella arbete, att hon har uppnått utmärkta studieresultat och dessutom är en bra kamrat.

Elin Randåker har haft många järn i elden under gymnasietiden - men ändå lyckats bra i skolan. Detta ger henne Rotarys stipendie på 5 000 kronor.

Stipendiet är på lika mycket som det nya TC-stipendiet, men Sakarias, Tamás och Axel på teknikprogrammet får dela på sina pengar. Även om dessa grabbars aktiviteter har vi rapporterat.

Läs mer: VR-glasögon ger ytterligare dimension till studierna

De har bland annat drivit ett internationellt 3D-skrivarprojekt tillsammans med elever från Tjeckien och Slovakien. Enligt uppgift är nu planen för de tre att använda stipendiepengarna till att bygga en helt egen skrivare.

Fenix delar också ut ett par entreprenörsstipendium. Mohammad Mosavi får 2 000 kronor för ”Extrem framåtanda, han ger sig aldrig och är aldrig nöjd”. Daniel Boberg, Lucas Liljeroth och Filip Hansson får 500 kronor var för ”företagande i fokus” och ”ett ekonomiskt och ekologiskt hållbarhetstänk”.

Läs mer: Här är blommorna som du inte behöver vattna

Annons

Lucas Liljeroth får dessutom ytterligare ett par stipendium. Dels 1 000 kronor för ett utomordentligt studieengagemang, dels Södra Vätterbygdens Teknikcollegestipendium på 2 000 kronor. Detta senare stipendie, med samma summa, går även till Miranda Eriksson och Olle Johansson. Mer om stipendium i faktarutan.

Kommunals stipendie delas av Gabriella Barsoumo, Alexandra Roos och Anna-Lena Prager.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan