Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved

Kyrkorna i Gislaved tilldelas tusentals kronor

Kyrkorna i Gislaveds pastorat tilldelas närmare 140 000 kronor för sitt arbete med äldre.

Annons

Kyrkorna inom Gislaveds pastorat jobbar en hel del mot de äldre inom församlingarna. För det arbetet får nu pastoratet närmare 150 000 kronor.

År 2016 tilldelades Växjö stift, det stift som kyrkorna i Gislaved tillhör, fyra miljoner kronor från familjen Kamprads stiftelse avsedda för verksamhet riktad mot de äldre inom stiftet. Varje år kan de olika församlingarna runt om i stiftet ansöka om pengar från dessa fyra miljoner om församlingarna behöver hjälp med att finansiera verksamhet för de äldre.

Annons

Under förra året delades det ut nästan 600 000 ur potten och i år har ytterligare 730 000 kronor beviljats till pastorat och församlingar. Av dessa har Gislaveds pastorat beviljats nästan 140 000 kronor för att fortsätta den samtalsutbildning som påbörjats samt vandring. 140 000 kronor är också det tredje största beloppet som delas ut i år.

Annons

– För många äldre är det kyrkan som erbjuder mötesplatser och uthålligt arbete. Utmaningarna med ensamhet och utsatthet har inte minskat och riskerar hamna i skymundan nu när det finns så många andra behov i samhället. Bidragen kan därför bli en förstärkning som gör väldigt stor nytta, säger stiftsadjunkt Jonas Löhnn som hanterar ansökningarna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan