Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Papperskorgen rätt plats för vinstförslag

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tack, Christer Larsson, för din välskrivna och uttömmande insändare "Järnbärarens hyresgäster borde inte utsättas för dubbelbeskattning".

Bolagsstyrelsens ordförande, Jan Sandberg (M), har i en tidigare artikel lyft fram Järnbärarens bygge av Tappershuset som en av höjdpunkterna under 2016.

Innehållet i koncentrat handlar om ett förslag från kommunens ekonomichef, att kommunen rycker till sig cirka 400 000 kronor från Fastighets AB Järnbärarens överskott från år 2017, för att stoppa in pengarna i kommunens ekonomiska verksamhet. Ett orättfärdigt förslag mot oss hyresgäster i Järnbäraren. Att Järnbäraren fick överskott beror i koncentrat främst på två saker - antingen har hyresnivån varit för hög, eller har underhåll inte skett i önskvärd omfattning.

Annons

Annons

Förpassa detta förslag så fort som möjligt till papperskorgen. Om ni politiker nappar på ekonomichefens orättfärdiga och omoraliska förslag att "stjäla" pengar från Järnbärarens hyresgäster, får ni sannolikt räkna med att det utlöser ett enormt politikerförakt från Järnbärarens 555 hyresgäster (i verkligheten fler hyresgäster eftersom vissa lägenheter har mer än en hyresgäst). Se till att Gnosjöandan inte får slagsida.

Politiker – lägg istället tid och kraft att på annat sätt lösa det ekonomichefen satt på pränt i sin förvaltningsberättelse "ett ekonomiskt sett oroande år för kommunen", samt "man måste ha klart för sig att den så kallade osthyvelprincipen inte längre är framkomlig när det gäller kommunens ekonomi". Hennes klargörande har tydligen inte fallit i god jord hos vissa politiker. Den uppfattningen fick jag efter att i senaste kommunfullmäktigesammanträdet lyssnat på den fräna debatt som fördes i ekonomiska frågor mellan oppositionsrådet Markus Kauppinen (s) och kommunfullmäktiges ordförande Johan Malm (c).

Lasse Gunnarsson

Gnosjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan