Annons

Annons

Visionspalatset i Värnamo

Visionspalatset: Satsa på våra mötesplatser i stad och parker

Massor med förslag samlades på visionsplanket – närmare 90 postit-lappar.

Annons

Värnamos framtid är många mötesplatser där alla åldrar kan ha kul och umgås. Massor av sådana förslag sattes upp av Värnamoborna på vårt visionsplank.

Alla som besökte Visionspalatset kunde bidra med förslag på visionsplanket – en yta för postit-lappar med små som stora idéer. Närmare 90 förslag sattes upp under tre dagar.

Många handlade om önskemål för stadens centrum och parker. En glasskiosk är hett eftertraktad, fler bänkar och lekplatser är också återkommande förslag. Liksom en isbana, helst på Flanaden.

Många röster om parkerna

Åbroparken får flest åsikter. Där föreslås mer ljussättning, picknickbord och hinderbana. Ett annat förslag blickar över ån och föreslår att parken framför Missionskyrkan borde fyllas med träningsredskap.

Folkets park och Apladalen finns i Värnamobornas hjärtan. Minigolfbanan i den förra borde uppgraderas, tycker några. Vid Apladalen borde man satsa ordentligt vid den nya entré som börjat ta form.

Även Kyrktorget lyfts fram och flera önskar att torghandel där ska återuppstå. Något behövs i vilket fall göras, antingen det blir bänkar eller rum för olika aktiviteter.

Annons

Ån genom staden borde bli mer njutbar, för både kropp och själ. Gör Lagan mer synlig och, framför allt, badvänlig så att man kan simma från centrum till Osudden.

Annons

Generellt tycker många att staden borde ha mindre biltrafik, mer cykeltrafik och fler grönområden – eller åtminstone behålla de grönområden som redan finns.

Alla förslag handlar inte om miljön i staden. Ett förslag är bättre busstrafik till Gällaryd. Ett annat att aktiviteter flyttas ut till orterna omkring Värnamo, så att man slipper en del biltrafik till staden.

Gemenskap och mötesplatser

Väldigt många förslag handlar om mötesplatser, träffpunkter och aktiviteter för barn och unga. Festivaler, evenemang och utbildningar är återkommande önskemål. Billiga lägenheter skulle uppskattas också .

De stora visionerna då? Sådana får faktiskt också plats på en postit-lapp. De handlar om gemenskap och möten mellan människor. Ett exempel: "Alla ska känna att de bidrar till Värnamo och att de är en del av stan."

Visionsplanket med alla förslag finns att beskåda i Värnamo Nyheters entré på Storgatsbacken 13.

Några förslag på visionsplankets postit-lappar.

Annons

Annons

Många hade förslag om bland annat Åbroparken och Apladalen.

Vi vill ha gungor, glasskiosk, isbana och godisaffär!

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy