Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Biltrafik i centrum är att sträva bakåt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har svårt att förstå de senaste inläggen om det framtida Värnamo centrum.

Företrädare för centrumhandeln vill släppa in bilarna i centrum i ökad utsträckning. Storgatsbacken ska ta emot bilar igen och samtidigt ska backen inglasas och ha tak över sig. Det går ju inte ihop.

Annons

Företrädarna för handeln hävdar att det ska vara enkelt och bekvämt att handla. ”Därför behövs biltrafiken”, menar Dan Carlsson, Nivika fastigheter.

Annons

Det är ett föråldrat perspektiv på hur ett samhälle ska fungera. Jag har en helt annan vision. Centrum ska vara mänskligt och tillgängligt för alla invånare. Till dem hör även barn och barnfamiljer.

Människor i alla åldrar ska kunna röra sig fritt utan att ständigt vara oroliga för att bli påkörda av fordon av olika slag. Därför ska så få bilar som möjligt ha tillträde och fordonstrafiken, den som tillåts, ska gå väldigt långsamt.

Alla vet att det inte hjälper med skyltar. Folk struntar i dem. Därför måste åtgärder vidtas som tvingar bilister att köra extremt långsamt.

Istället ska kommunen satsa på kollektivtrafiken. Jag och mitt parti har länge hävdat att avgiftsfri kollektivtrafik är en del av lösningen.

Riv inte Viadukten, den tillhör stadsbilden!

Svante Olson

Vänsterpartiet, Värnamo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan