Annons

Annons

Annons

Ishockey

Johan Franzén inlagd på behandlingshem

Text

Hockeystjärnan Johan Franzén från Landsbro är under intensivbehandling för sin hjärnskada. Det berättar hans fru i ett känslomässigt blogginlägg som uppmärksammats av flera medier.

Johan Franzén får behandling på ett medicinskt center i Colorado. Bilden är från 2015.

NHL-stjärnan och tidigare landslagsspelaren Johan Franzén har drabbats av fem dokumenterade hjärnskakningar under sin karriär, uppger TT.

Nu berättar hans fru Cecilia Franzén i ett blogginlägg, som uppmärksammats av bland annat Aftonbladet och Expressen, att Johan Franzén får intensivbehandling på ett medicinskt center i Colorado som behandlar krigsveteraner och idrottsstjärnor med hjärnskador.

Annons

Annons

"De senaste månaderna har varit riktigt dåliga", skriver Cecilia Franzén i blogginlägget.

Johan Franzén, som inledde sin karriär i Boro i Landsbro, Vetlanda kommun, har kontrakt med Detroit Red Wings till säsongen 2019–2020. Han har dock inte spelat sedan oktober 2015, sviterna efter hjärnskakningarna har lett till stora problem i vardagen, skriver TT.

Livet är en kamp för Johan och familjen, beskriver Cecilia Franzén på bloggen. Men de är tacksamma för behandlingen han nu får.

”Vi är för första gången hoppfulla kring framtiden och Johan mår mycket bättre sedan han startade behandlingen. Det kommer inte att bli lätt men nu har han en plan för hur han ska gå framåt och han kan också börja träna så smått igen”, skriver Cecilia Franzén på bloggen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan