Annons

Annons

Annons

Åtal väckt efter mordet på Nässjö Steakhouse

Text

Åtal har nu väckts mot den man i 45-årsåldern som misstänks ha mördat en man på Nässjö Steakhouse den 10 januari. Den huvudsakliga dödsorsaken har varit knivhugg som gett upphov till skador på kroppspulsåder samt hålvenen.

Åtal har väckts mot den man som misstänks för mordet som begicks på Nässjö Steakhouse den 10 januari.

Åklagaren Petra Schöniger lämnade under fredagsförmiddagen in stämningsansökan mot den misstänkte mannen till Eksjö tingsrätt.

Mordet ägde rum i kallförrådet på Nässjö Steakhouse. Där ska mannen enligt åtalet ha utdelat ett stort antal knivhugg mot offret. Offret avled på plats kort efter angreppet.

Bakomliggande konflikt

Den misstänkte mannen förnekar brott.

– Mannen har under hela utredningen vidgått att han utdelat hugg med kniv mot offret men han förnekar brott, säger kammaråklagare Petra Schöniger.

Enligt åtalet ska det finnas en bakomliggande konflikt.

Annons

Många vittnen

Rättegången är planerad att pågå den 30–31 maj och 4–5 juni i Eksjö tingsrätt. Då kommer ett stort antal vittnen att förhöras.

Annons

Bland annat ska en operatör på polisens kontaktcenter förhöras om det samtal han förde med både offret och den nu åtalade mannen strax före händelsen. Detta för att styrka vad den mordmisstänkte mannen då sa och hans sinnesstämning direkt innan brottet begicks.

Bland vittnena finns också personer som befann sig på brottsplatsen, men även en ambulanssjukvårdare. En person ska också vittna om den misstänkte mördarens sinnesstämning i samband med polistransporten efter gripandet. Dessutom kommer en sakkunnig person från Rättsmedicinalverket i Linköping att förhöras angående den rättsmedicinska obduktionen av offret.

Åklagaren åberopar även en mängd skriftlig bevisning, bland annat larmsamtalet.

Inbäddat innehåll

Till följd av våldet som utdelades på restaurangen fick offret ett stort antal skador på kroppen. Bland annat fanns en sårskada på höger sida av buken, med underliggande stickkanal som gett upphov till skador på revben, höger njure, kroppspulsåder, den nedre hålvenen och bäckenmuskulatur med efterföljande blödning till bukhålan.

I åtalet begär åklagaren också att tingsrätten låta beslutet om kvarstad gällande 160 000 kronor stå kvar. I brottmål kan tingsrätten förordna om kvarstad, för att på så sätt säkra att den brottsmisstänkte har tillgångar som täcker ett skadestånd till målsäganden vid fällande dom. Kvarstad beslutas också för att tillgångar inte ska kunna skaffas undan innan en eventuell dom vinner laga kraft.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan