Annons

Annons

Annons

Vaggeryd

VSBo vill vräka hyresgäster som stör grannarna

Text

Kommunala bostadsbolaget VSBo vill vräka ett par i 50-årsåldern på grund av att de bland annat har stört grannarna och haft lösspringande hundar.

Om inte VSBo kan komma överens med ett par hyresgäster väntar förhandling i tingsrätten.

Fallet har uppmärksammats av Sveriges Radio P4 Jönköping sedan det har förts till tingsrätten. Av rapporteringen framgår att paret har bott i flera lägenheter de senaste åren och har blivit vräkta tidigare. Den nuvarande konflikten har pågått sedan januari och Kronofogden har varit inkopplad.

Annons

Annons

Paret ska ha stört grannarna i fastigheten redan från början: Kvinnan ska enligt beskrivningen ha gått in hos grannar, mannen har varit skrikig och paret har haft lösspringande hundar, bland annat.

– Det där är väl i stort sett en korrekt beskrivning. Nu har vi bett dem att flytta från det här huset och har erbjudit ett annat boende, säger VSBo:s vd Satu Jonsson.

Men är då inte risken att problemen fortsätter där?

– Jo, men då kan vi ställa andra krav redan från början. Att nu slänga ut dem på gatan kan vi inte göra som kommunalt bostadsbolag.

Socialförvaltningen har kopplats in i och med att paret riskerar att bli hemlöst. Problemet, som nu har gjort fallet till rättssak, är att paret vägrar flytta.

– Nu har det varit en förberedande förhandling i tingsrätten, där vi har fått en tid på oss att komma överens. Men om vi inte lyckas senast den 15 juni, avgörs fallet i Jönköpings tingsrätt, säger Satu Jonsson.

Paret anser att det saknas bevis för det störande beteende som anförs.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan