Annons

Annons

Annons

Bor

Ny utemiljö vid Bors skola försenas

Den nya utemiljön vid Bors högstadieskola försenas.

– Jag förstår om många är besvikna, säger Jesper du Rietz, chef på tekniska förvaltningen.

Bors skola.

Det var under torsdagen som Värnamo kommun kom med beskedet att den planerade satsningen på utemiljön vid Bors skola blir försenad. Anledningen uppges vara svårigheter att få tag på ett företag som kan utföra arbetet.

Annons

Annons

– Under vintern har vi detaljprojekterat och sedan skickat ut på anbudsräkning. Dessvärre har intresset varit svalt, endast ett anbud kom in. Branschen verkar vara överhettad och på grund av en bristande konkurrenssituation och för hög kostnad fick upphandlingen avbrytas, säger Sven Strömberg, projektledare i den tekniska förvaltningen i ett pressmeddelande.

Läs mer: Ny satsning i Bor kan stå klar redan nästa år

Läs mer: Deras högsta önskan - ett utegym

Värnamo Nyheter har tidigare berättat om Värnamo kommuns medborgarbudget, ett projekt som startades 2017. Pengar avsattes för att göra i ordning utemiljön kring den nyrenoverade skolan och Bor-borna har fått avgöra hur de ska användas.

Planen var att utemiljön skulle vara färdigbyggd under hösten 2018, men så blir det alltså inte.

– Det är tveklöst så, att vi inte fått in anbud som vi kan anta. Att gå vidare i upphandlingen nu är helt uteslutet. Därför försöker nu tekniska förvaltningen hitta alternativa lösningar, det vill säga, vi tittar på hur byggandet kan påbörjas och genomföras i olika faser och i en kombination mellan eget utförande och till del genom entreprenör, säger Jesper du Rietz, chef på tekniska förvaltningen i ett pressmeddelande.

Under sommaren kommer emellertid arbete med grillplats, slänttrappa, frisbeeutkasten och mountainbikebana att påbörjas. Förhoppningen är att de delarna står klara till hösten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan