Annons

Annons

Annons

Bor landsbygd

Ulrika ny populär kyrkoherde i Voxtorp

Text: 

Ulrika Zwaard installerades som ny kyrkoherde i Voxtorps pastorat på söndagen. Nära 150 personer kom till kyrkan i Voxtorp för att se när biskopen i Växjö stift, Fredrik Modéus, kungjorde installationen.

Ulrika Zwaard har redan hunnit tjänstgöra som komminister i Voxtorps pastorat sedan 2012. Innan det var hon i Mariakyrkan i Växjö under ett år.

Men nu har hon tagit steget till att bli kyrkoherde. Hon mottogs i Voxtorps kyrka inför 135 personer på söndagen från klockan 11.00 till 12.30. Det är mer än dubbelt så många besökare som det brukar vara i den kyrkan, enligt kyrkvaktmästaren.

På plats för att sköta kungörelsen fanns biskop Fredrik Modéus och kontraktsprost Marianne Häggkvist. Biskopen pekade på att Ulrika Zwaard nu går in i en roll som ledare och vad det kan innebära.

Annons

– Som kyrkoherde blir man verksamhetsledare och chef. Nu får jag ta hand om frågor som rör byggnader, ekonomi och personal. Det är inte så andligt, så utmaningen ligger i att hitta en balans mellan det världsliga och det andliga, förklarar Ulrika Zwaard, 44 år.

Annons

Efter installationen i kyrkan i Voxtorp bildades det en lång kö med församlingsmedlemmar som ville gratulera Ulrika Zwaard till den nya tjänsten som kyrkoherde. "Jag trivs bra här, det är härliga människor här", säger Ulrika Zwaard.

Ulrika Zwaard kommer att vara kyrkoherde i Voxtorps församling, Gällaryds församling och Tånnö församling.

Det verkar som att hon är önskad i rollen. Efter installationen bildades det en lång kö med församlingsmedlemmar som ville gratulera Ulrika Zwaard till den nya tjänsten som kyrkoherde.

– Jag trivs bra här. Det är härliga människor här och jag gillar att jobba på landet. Jag känner stödet från församlingsmedlemmar och förtroendevalda, de har uppmuntrat mig att söka den här tjänsten som kyrkoherde, säger Ulrika Zwaard, som bor i Kexås i Alvesta kommun.

"Jag känner stödet från församlingsmedlemmar och förtroendevalda", säger den nya kyrkoherden i Voxtorps pastorat, Ulrika Zwaard.

Här samlas bland annat biskop Fredrik Modéus och kontraktsprost Marianne Häggkvist till en förbön för den nya kyrkoherden i Voxtorp, Ulrika Zwaard.

Biskopen i Växjö stift, Fredrik Modéus, pekade på att Ulrika Zwaard nu går in i en roll som ledare.

Annons

Nära 150 personer kom till kyrkan i Voxtorp för att se när biskopen i Växjö stift, Fredrik Modéus, kungjorde installationen.

Många ville gratulera Ulrika Zwaard till tjänsten som kyrkoherde.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan