Annons

Annons

Annons

Gnosjö

Fortsatt god lönsamhet för Garo

Det fortsätter att gå bra för Gnosjöföretaget Garo. Under årets första tre månader hade miljonföretaget en organisk tillväxt på 13 procent och ett resultat på drygt 25 miljoner kronor.

Det fortsätter att gå bra för Gnosjöföretaget Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och system för elinstallationsmarknaden.

När Garo summerar årets första kvartal konstaterar de att företaget fortsätter att utvecklas i en positiv riktning. Koncernens nettoomsättning ökade med 14 procent till 207 miljoner kronor – under samma period förra året var nettoomsättningen 181,6 miljoner kronor.

Annons

Annons

Läs mer: Fortsatt starkt år för miljonföretaget

Påverkades av flytten

Rörelseresultatet i kvartalet ökade med 6 procent till 25,1 miljoner kronor, ett resultat som dock påverkades av flytten av produktion till Polen, eftersom produktiviteten tillfälligt hämmas på grund av att personal lärs upp.

"Produktiviteten i den polska fabriken förväntas öka successivt under det andra kvartalet i takt med ökad upplärning. Flytten av produktion har även inneburit en viss planerad lageruppbyggnad i syfte att säkerställa leveransförmågan. Lageruppbyggnaden fungerar som en buffert under produktionsflytten och den nya personalens upplärningstid varefter lager nivån skall normaliseras", skriver vd och koncernchef Carl-Johan Dalin bland annat i ett pressmeddelande.

"En positiv syn"

Han skriver också att man är positiv inför resten av året:

"Aktiviteten inom byggmarknaden är fortsatt hög i Sverige trots signaler om en viss inbromsning av bostadsbyggandet. GAROs produkter kommer dock normalt sent in i byggprojekten varför vi vidhåller en positiv syn på marknadsförutsättningarna för 2018. Vi ser även en fortsatt hög aktivitet i våra övriga marknader. För produktområde Ladd ser vi en fortsatt stark utveckling och utbyggnad av laddinfrastruktur i samtliga marknader."

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan