Annons

Annons

Annons

Gnosjö

Gnosjö Konstsmide får ny vd

Nu har en ny vd blivit utsedd för Gnosjö Konstsmide. Det blir Lars Kvarnsund, som kommer närmast från börsnoterade Garo AB.

I höst blir Lars Kvarnsund ny vd för Gnosjö Konstsmide AB och koncernschef för Gunanr Johansson Gruppen AB.

Lars Kvarnsund har utsetts till ny vd för Gnosjö Konstsmide AB och koncernchef för Gunnar Johansson Gruppen AB. Han kommer närmast från det börsnoterade Garo AB, där han har arbetat i 18 år, bland annat som finansdirektör men också som vd i dotterföretag och affärsområdeschef inom Sverige.

Annons

Annons

Hur kommer det sig att ni anställer en ny vd?

– Den vd som vi hade innan, Mattias Hogane, har nu blivit vd för ett dotterbolag, Tenzo AB i Smålandsstenar. Daniel Johansson har varit tillfällig vd under en kort tid och återgår nu som försäljnings/marknadschef i Gnosjö Konstsmide, säger Göran Hasselgren, styrelseordförande för Gunnar Johansson Gruppen.

Varför föll valet på Lars Kvarnsund?

– Vi bedömer att han har unika kvalifikationer för att utveckla det här bolaget. Han har dessutom ett förflutet i koncernen, som ekonomichef, och känner därför till bolaget sedan tidigare. Därför bedömer vi att förutsättningarna för att snabbt komma in i rollen som koncernchef är mycket bra. Dessutom har han ju fin erfarenhet för att vara med i ledningen för ett av de mest framgångsrika börsnoterade bolagen i regionen. Han har ju också lokal förankring och det tycker vi också är värdefullt.

Gunnar Johansson Gruppen AB är en familjeägd koncern i tredje generationen, som ägs av bröderna Peter, Jan, Jonas och Daniel Johansson och är baserad i Gnosjö. Koncernen, som har 285 anställda, har egen produktion i Sverige och Europa och försäljning sker i Norden, Europa och Mellanöstern. I ett pressmeddelande skriver man bland annat att "Lars breda erfarenhet och kompetens som ledare kommer passa väl i nästa fas i koncernens utveckling".

Annons

Vad är nästa fas i koncernens utveckling?

– Vi har ju en ambition att växa både omsättningsmässigt och resultatmässigt ytterligare framöver, genom organisk tillväxt och genom förvärv som kan passa in i vår verksamhet.

Lars Kvarnsund tillträder tjänsten under hösten 2018.

Läs mer: Gnosjöföretaget firar 75 år – berättar om framgången

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan