Annons

Annons

Annons

Misstänkt Vetlandamördare kvar bakom lås och bom

Polisutredningen gällande mordet på en kvinna i Vetlanda och mordförsöket på hennes syster drar ut på tiden. Åtal skulle ha väckts på fredag, men den misstänkte mördaren kommer att få stanna kvar i häktet ytterligare en tid.

Den misstänkte mördaren genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning, RPU.

Den misstänkte mannen i 25-årsåldern greps, anhölls och häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och olaga hot. Detta efter att en kvinna hittats död i sin lägenhet på ett LSS-boende i Vetlanda natten till den 20 februari. Kvinnans syster var skadad och fördes till sjukhus.

Annons

Annons

Mordmisstänkt undersöks

Den misstänkte mannen har omhäktats vid ett flertal tillfällen, senast den 5 april. Åtal skulle ha väckts senast den 20 april, alltså på fredag. Men under tisdagen denna vecka begärde åklagaren förlängd åtalstid då förundersökningen inte kan slutföras inom föreskriven tid.

Enligt åklagaren ska det hållas ytterligare förhör i ärendet. Dessutom väntar man bland annat på analyser från Nationellt forensiskt centrum, NFC. Man inväntar även obduktionsprotokollet.

Slutförhör kan hållas först efter att den skriftliga bevisningen inhämtats samt att den mordmisstänkte mannen genomgått den pågående rättspsykiatriska undersökningen, enligt åklagaren.

Åtal skjuts fram

Eksjö tingsrätt fattade under onsdagen beslut i linje med åklagarens begäran. Mannen ska därmed sitta kvar i häktet. Åtal ska nu vara väckt senast den 18 maj.

Den misstänkte mannen har gått med på att sitta kvar i häktet medan utredningen slutförs, enligt uppgift från tingsrätten. Därmed fattade tingsrätten sitt häktningsbeslut i parternas utevaro.

Ett grannbråk kan ligga bakom den tragiska händelsen på LSS-boendet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan