Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved

Westbopartiet presenterar valsedeln - här är toppnamnen

Sven Johansson och Tommy Östring är Westbopartiets etta och tvåa på valsedeln. Mikael Kindbladh är femma men ska också agera som mentor åt de som saknar politisk bakgrund.

Annons

Med fem månader kvar till valet släppte Westbopartiet på måndagen sin lista på namn som ställer upp i kommunfullmäktigevalet. Värnamo Nyheter fick en pratstund med toppnamnen.

LÄS MER: ”Det gryr ett missnöje runt om i Gislaveds kommun”

Med drygt fem månader kvar till valet i september har partierna börjat släppa sina listor på personer som ställer upp i valet till kommunfullmäktige. Under måndagen släppte Westbopartiet, som ställer upp i valet för första gången, sin lista på tolv personer.

Annons

Annons

– Vårt mål i valet är att få mellan tre och fem mandat. Lyssnar man på debatten så känns det som att finns en stor potential för oss att ta dessa plaster, säger Mikael Kindbladh som är ordförande i partiet styrelse och dessutom nummer fem på listan.

Högst upp på listan återfinns Sven Johansson och Tommy Östring som båda bor i Gislaved. Båda ser fram emot de kommande månaderna.

– Ja, jag ser oerhört mycket fram emot det här valåret och vad det kan erbjuda, säger Sven och får medhåll av Tommy:

– Jag ser också fram emot året som kommer och ser fram emot vad som händer om vi tar oss in som vi ju hoppas på.

Varken Sven eller Tommy har särskilt mycket erfarenhet av politik sedan tidigare men det var samma händelse som fick de båda att börja engagera sig. Nu har båda varit medlemmar i partiet i två år.

– Jag har inte varit politiskt aktiv tidigare men jag halkade väl in på det här i samband med skolupproret som var här för några år sedan. Jag började att intressera mig då och tänkte väl att jag skulle göra ett litet försök i alla fall, säger Tommy och Sven har en liknande historia:

– Jag blev också intresserad av samhällsdebatten i samband med skolupproret. Ju mer insatt jag har blivit desto mer har jag insett att det finns möjligheter att påverka och förändra. Förhoppningsvis kan vi bidra med en lite sundare bild av vad som behöver åtgärdas i kommunen, säger han.

Annons

I och med att partiet startades för bara tre år sedan har det än så länge inte hunnit vara med om ett val. Många på listan har också liten erfarenhet av politik sedan tidigare. Det oroar dock inte Mikael Kindbladh.

Annons

– Eftersom vi är ett ganska nystartat parti så är det inte så många som har erfarenhet av politiken sedan tidigare. Däremot har vi en del kunskap, jag har varit aktiv inom politiken i över 30 år så jag har åtagit mig att vara lite mentor och ordna utbildning för de som står med på listan så att de är förberedda när det är dags, säger han avslutningsvis.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy