Annons

Annons

Annons

Misstänkt mördare häktad – förnekar mord och mordförsök

Text

Den mordmisstänkte mannen har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Mannens advokat säger att mannen förnekar båda brotten.

Vetlandabon är misstänkt på den högre misstankegraden, berättade åklagare Klas Lorefors tidigare på tisdagen. Han ansåg då att tingsrätten skulle besluta att den misstänkte mannen skulle vara fortsatt frihetsberövad.

Hur stark är bevisningen mot mannen?

– Det kan jag inte uttala mig om, det får rätten pröva, sa Klas Lorefors, som med hänvisning till rådande förundersökningssekretess är förtegen kring ärendet.

Annons

Annons

Häktningsförhandlingen hölls i Eksjö tingsrätt på tisdagseftermiddagen. Mannen misstänks alltså för mord och ett fall av försök till mord. Enligt åklagaren finns det risk att den misstänkte mannen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen om han försätts på fri fot. Det finns även risk att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet, enligt åklagaren.

Åklagaren påpekade också att det för de aktuella brotten inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år.

Mannen häktas

Vid 16-tiden kom tingsrättens beslut – mannen häktas och är på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord. Han häktas med restriktioner.

Förhandlingen ägde rum bakom stängda dörrar och mannens försvarare Uno Karlsson sa att hans klient förnekar både mord och försök till mord.

35-åring avled

Det var natten mellan fredagen och lördagen förra veckan som en man i 35-årsåldern skadades svårt med ett stickvapen i en lägenhet i Vetlanda. Mannen avled senare av sina skador.

Misstankarna riktades snabbt mot den man som nu kommer att begäras häktad och mot en kvinna. Kvinnan är inte längre frihetsberövad.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan