Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Sjuksköterska jagades med rullator

”Jag ska ta en kniv och döda dig”. Uttalandet från en patient till en besökande sjuksköterska har anmälts till Arbetsmiljöverket.

Ansvarig för hemsjukvården i Vaggeryds kommun har anmält en incident som inträffade nyligen då en patient blev upprörd över ett besked.

Sjuksköterskan var på besök i patientens hem. Uppgiften var att vidareförmedla och utföra en ordination från ansvarig läkare. Den innebär att patienten fråntas ett tidigare läkemedel för att istället använda ett annat.

Annons

Annons

Beslutet förmedlades. Samtidigt gavs beskedet att sjuksköterskan i fortsättningen ska sköta medicineringen. Detta innebär att de mest kritiska läkemedlen ska förvaras utanför patientens kontroll. Motivet till detta är att läkaren vill veta vad och hur patienten använder det som ordinerats.

Uppenbarligen var det just detta besked som gjorde patienten upprörd. Med hjälp av rullatorn jagades sjuksköterskan, samtidigt som hot uttalades.

Det är i dagsläget oklart om händelsen har polisanmälts. Tidningen har sökt men inte fått tag på den områdeschef som gjorde anmälan till Arbetsmiljöverket. Lotta Damberg, chef på socialförvaltningen, tror inte att det har skett.

Hotet ses mer som just ett arbetsmiljöproblem, än att det finns en risk för att det omsätts i handling.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan