Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Företagarna gick All:In med länets riksdagspolitiker

Hur marknadsföra företagarfrågor inför valet? Företagarna - som främst representerar småföretagare - skickade iväg länets riksdagsledamöter på en bussutflykt.

Frida Boklund, Företagarnas regionchef, bjöd med sig länets riksdagsledamöter, regionpolitiker och andra till All:In i Skillingaryd för att bland annat diskutera integration.

Sällan har det kommit så många riksdagsledamöter till Skillingaryd och Vaggeryds kommun på en och samma gång. Där fanns Helena Bouveng (M) från Vetlanda, Sotiris Delis (M), Jönköping, Emma Carlsson Löfdahl (L), Eksjö, Thomas Strand (S), Vaggeryd och Andreas Carlsson (KD), Habo. Med dessa följde även andra politiker med bra listpositioner, som Anna Mårtensson (L), Jönköping och Malin Ohlsson (M) från Nässjö samt regionpolitiker.

Andreas Carlsson (KD) och flertalet av länets riksdagspolitiker anländer. Thomas Strand (S), som hade kommit lite innan fick agera välkomstkommitté.

Annons

Annons

Bussutflykterna är ett initiativ från Företagarna nationellt och stoppet hos All:In i Skillingaryd var ett av många i hela landet. I teamet som följde med fanns någon person från organisationens Stockholmskontor. Just i Jönköpings län leddes turen annars av Företagarnas regionchef Frida Boklund, tillsammans med en grupp lokala Företagarna-representanter. Hon brukar synas ute i länet när det handlar om att prisa olika former av företagande eller på annat sätt uppmärksamma småföretagsamhet.

Turen under måndagen gick alltså till All:In i Skillingaryd. Det är en verksamhet som syftar till integration genom socialt företagande. Den riktar sig främst till ensamkommande, som får möjlighet att både lära sig svenska och ett yrke - för att bli anställningsbara.

Läs mer: Så ska Mustafa komma in på arbetsmarknaden

Men att slussa ut någon i arbetslivet är inte det enklaste.

- Det kan stranda på någonting så till synes enkelt som att det inte går att betala ut lön. Det är inte alla arbetsgivare som har möjlighet att betala lönen kontant, säger Andreas Pallander som är handledare inom metallbearbetning.

Handledarna, här till höger, berättade för politikerna om olika problem som verksamheten ställs inför. De leds av Joel Säll; Andreas Pallander, Richard Nordenstam och Azra Mekic.

Annons

Vad tog du med dig från besöket, Emma Carlsson Löfdahl?

- Att vi måste se till att förändra regelkrånglet så att våra nysvenskar har möjlighet att snabbt komma i arbete, I dag tar det alldeles för lång tid. Jag tror också att vi måste lära oss från detta företag att det finns olika möjligheter att få en utbildning och bli anställningsbar!

Efter besöket i Skillingaryd åkte Företagarnas valbuss tillbaka till Jönköping för en debatt med företagare och politiker om ”aktuella frågor”.

Annons

Annons

Till toppen av sidan