Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd syd

"Häst-Tobbe" gästar GARK i mars

Hästartisten Tobbe Larsson och hans fyra Quarterhästar besöker Gislaved- Anderstorps Ridklubb i mitten av mars.

Annons

Häst- och showartisten Tobbe Larsson inleder sin jubileumsturné på Gislaved-Anderstorps Ridklubb i mitten av mars.

— Jag ser fram emot att få träffa publiken, säger Tobbe.

Du har säkert sett honom som programledare i ”SVT - Ponny Akuten” och ”SVT - Guldbiljetten”.

När tidningen pratar med Tobbe Larsson har han precis kommit hem till ett snöigt Ystad från två stora shower i Dubai, där han också bor.

— Mina grannar är insnöade, det har kommit jättemycket snö här i Skåne.

Tobbe berättar om en hektisk period. Senaste dagarna har han haft två shower i Dubai

— Efter Dubai flög jag och hästarna privatjet till Belgien och sedan lastbil till Norge för två uppträdanden, sedan tillbaka till Dubai.

Tobbe berättar att man måste ge hästarna bästa möjliga förutsättningar för de långa resorna och de olika väderlekarna så de inte får någon temperaturchock.

— Ena dagen är hästarna i Italien i värmen och andra dagen i minusgrader i Finland. Vi tempererar stall, lastbilar och flygplan. Alla utrymmen hålls med samma temperatur så att hästarna mår bra.

Annons

Annons

Hästarna har lättare att anpassa sig till ett kallt klimat.

— Det är värre att komma tillbaka till Dubai och 37-gradig värme än 5 grader kallt i Finland. Det gäller att kolla väderlekarna så hästarna inte får en temperaturchock, säger Tobbe.

Tobbe tar med sig fyra amerikanska Quarterhästar till uppträdandet på Gislaved-Anderstorps ridklubb den 16 mars.

Hästartisten Tobbe Larsson tar med sig sina fyra stjärnhästar till showen på GARK.

— Jag kommer med mina stora stjärnhästar, Micke,Devin, Gazell och Casper, de är fem år gamla.

Han fortsätter:

— Quarterhästar är både intelligenta och vackra, man vill att besökarna ska få en wow-känsla när de tar första hoven in i arenan eller ridhuset.

Vad kommer Gislavedsborna få se under uppträdandet i mars?

— Jag kommer visa fyra hästar - de får se hur jag tränar hästarna och jag kommer ge publiken träningstips. Jag tar upp några från publiken för att visa hur kroppsspråket går till. Det är ganska häftigt att se hur mina hästar kommer följa en vilt främmande människa, säger Tobbe.

Tobbe kommer som sagt från uppträdande i Dubai med 30 000 personer och nu gör han en show i Gislaved med 150-200 gäster.

— Det känns som en familjefest - man kan nästan hälsa på åskådarna, det känns jättekul. Här hinner jag ta bilder och samtala med gästerna efteråt, det gör jag inte i Dubai.

Annons

Tobbe berättar att det är viktigt att vara en bra förebild för ungdomarna han träffar.

Tobbe har grav dyslexi och kommer från en vanlig svensk arbetarfamilj. Han berättar att man måste tro på det man gör. Tobbe vill vara en förebild för barn i Sverige - i det avseendet att man kan göra det man själv tror på.

— Jag har ett yrke som egentligen inte finns. Jag kom själv på min yrkesroll - hästartist. Var envisa. Många har sagt att, detta kommer inte gå Tobbe. Man får inte vara rädd för att misslyckas, nästa gång kan ni lyckas, säger Tobbe.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy